Család

Különös módon büntetik az elsősöket egy magyar iskolában

Verstanítással bünteti az elsős osztályát egy tanítónéni Magyarországon. A gyakorlat ellen Dragomán György költő emelte fel a hangját.

Valaki azt mesélte Dragomán György költőnek, hogy elsős kislányát a tanító nénije verstanulással bünteti. Ha valaki nem jól viselkedik, annak következő napra meg kell tanulnia két versszakot egy versből. Ha nem sikerül, akkor következő napra dupla annyit és így tovább.

Dragomán Facebook-oldalán vonja kétségbe a fenti pedagógiai módszer helyességét és eredményességét, nem beszélve arról, hogy milyen hatással lesz a gyerekek és a versek kapcsolatára az, ha a jambikus lejtést fenyítőeszközként használják.

„Drága tanítónéni, a vers öröm, játék, ritmus, élvezet, nem büntetés, ha a kicsik már elsőben félni kezdnek a versektől, és csak a büntetést meg a számonkérést látják bennük, könnyen lehet, hogy egy életre megutálják az egészet” – írja Dragomán György, majd arra kéri írótársait, hogy találjanak ki valamit, hogy jobb belátásra bírják a tanító nénit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top