Család

Az önkormányzat is felelős lehet a fiú haláláért, akire ráomlott egy szivattyúház

Egy használaton kívüli szivattyúház betonfödémje omlott rá az épületben a barátaival játszó 12 éves Petire pénteken. A törmelék maga alá temette a fiút, családja, barátai és Tokod focicsapata is gyászolják őt. De ki lehet a felelős a balesetért?

A tokod­altárói pénteki tragédiában egy 12 éves fiú meghalt, amikor egy régi szivattyúház betonfödémjén játszott a barátaival. A födém beszakadt, a romos épület pedig maga alá temette Petit. A család teljesen összeomlott a fiú elvesztése után, egyelőre arról sem döntöttek, hogy mikor temessék el a gyereket. Petitől Facebookon búcsúzott el a barátja, aki ott volt a balesetnél, sajnálja, hogy nem tudott segíteni a fiúnak.  A Tokod SE amatőr sportcsapat is gyászolja Petit, aki az egyesületnél focizott. A vasárnapi Vértestolna–Tokod mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődött a fiú emlékére, a csapat minden tagja fekete karszalagot viselt – írja a Bors

Kérdés, hogy ki tehető felelőssé a balesetért, az elhagyatott szivattyúház ugyanis önkormányzati tulajdonban van. Annak kell kiderülnie, hogy vajon mindent megtettek-e az életveszély elhárítása érdekében, vagy azért, hogy figyelmeztessenek a veszélyre. A Bors megkereste a polgármestert, aki a rendőrségi vizsgálat lezártáig nem kívánt nyilatkozni, csak annyit közölt: az önkormányzat minden segítséget megad a hatóságoknak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top