nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Nem engedik, hogy megmentse a kisgyereke életét, mert megszegte a próbaidőt

Nem engedik, hogy megmentse a kisgyereke életét, mert megszegte a próbaidőt

Nem adhat vesét haldokló kisfiának egy próbaidőn lévő férfi. Az atlantai kórház előbb engedélyezte, ám később elhalasztotta az életmentő műtétet, mert a kétéves kisfiú édesapjáról kiderült, hogy megszegte a szabályokat a próbaideje alatt.
NLCafé
f Ajánlom

Az atlantai Anthony súlyos veserendellenességgel született, életveszélyes állapotban van, a kétéves gyereket hamarosan meg kellene műteniük az orvosoknak. És bár Anthony édesapja vállalná, hogy odaadja a fél veséjét a fiának, a kórház visszavonta a korábban erre kiadott engedélyét. Az intézmény indoklása szerint ugyanis a férfi nem olyan rég még erőszakos bűncselekményekért börtönben ült, és bár kiengedték próbaidőre, de megszegte a szabályokat azzal, hogy illegálisan fegyvert tartott magánál. Így pedig a kórház nem engedi a transzplantációt.  

„Csak azért, mert az apja elkövetett egy hibát, nem kellene a kisfiút is büntetni” – fogalmazott a gyerek kétségbeesett édesanyja.

Az atlantai kórházban azt mondják, hogy ha az apa megfelelően viselkedik a próbaideje alatt, akkor 3-4 hónap múlva visszatérhetnek az életmentő műtétre. Elképzelhető, hogy akkor azonban már késő lesz, Anthony orvosai szerint a gyereknek most azonnal új vesére van szüksége. 

Megosztás Facebookon