Család

Anyja engedélye nélkül borotválták le a kislány haját

Állítólag higiéniai okokból borotválták le a kislány haját, édesanyja szerint azonban erre nem volt szükség.

A massachusettsi Denise Robinson hétéves lánya, Tru a Little Heroes Group Home-ba, egy szociális, érzelmi, viselkedési, illetve mentális problémákkal küzdő gyerekekkel foglalkozó intézménybe jár. A kislány súlyos érzelmi problémákkal küzd, édesanyja ezért választotta számára ezt a programot. Tru felerészben otthon, felerészben pedig az intézményben él.

Néhány napja az intézmény dolgozói fodrászhoz vitték a kislányt, és néhány milliméteresre borotváltatták a haját anélkül, hogy erre édesanyjától engedélyt kértek volna. Amikor az asszony kérdőre vonta őket, hogy miért tették ezt, a válasz az volt, hogy higiéniai okokból. Denise szerint azonban a lánya haja tiszta volt, nem volt tetves, és nem is rasztásodott. Hozzátette, hogy a szalonban azt mondták a félvér, természetes göndör hajú kislánynak, hogy ha leborotválják a haját, az egyenesen fog visszanőni.

Fotók: Facebook

Az anya úgy érzi, a hajvágással megsértették, és erőszakot követtek el a gyermekén. Ki akarja venni a lányát a programból, és azt tervezi, hogy beperli az intézményt.

A Little Heroes Group Home közölte, hogy vizsgálják az esetet, és szükség esetén megteszik a megfelelő intézkedéseket.

Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top