Család

Elképesztő módon mentette meg lányát a vérszomjas cápától

Filmbe illő, drámai mentőakcióban mentette meg lányát egy fehér cápától egy ausztrál férfi.

A 15 éves Sarah egy kajakból tintahalra horgászott  a dél-ausztráliai Normanville partvidéke mentén, amikor egy 4,5 méteres tengeri ragadozó, vélhetően egy nagy fehér cápa kilökte a csónakjából, és rátámadt.

A közelben két másik gyermekével egy másik csónakban tartózkodó apa, Chris Williams már akkor felfigyelt a támadóra, amikor a cápa többször is megkerülte a kajakot, és neki-nekitámadt. A férfi azonnal bekapcsolta a csónakmotort, és lánya segítségére sietett. A cápa már éppen azon volt, hogy felfalja a lányát, akit azonban az utolsó pillanatban sikerült kimenteni a tengerből, mielőtt komolyabb baja esett volna. A cápa jó darabig követte az üres kajakot is, amelyet a motorcsónakkal vontattak partra.

Az incidenst sokkhatással, karcolásokkal és horzsolásokkal túlélő kislány azt mondta, a támadás épp olyan volt, mint amilyeneket cápás filmekben lehet látni. Sokkot kapott a látványtól nővére is.

Ausztrália partjainál gyakoriak a cápatámadások, idén már 14 esetet jegyeztek fel, az egyikben egy 17 éves lány életét vesztette.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top