Család

Már az óvodai székeket is a szülőknek kell fizetni

Nyilatkoznia kellett néhány miskolci szülőnek, hogy tud-e venni gyerekének új óvodai széket. A miskolci önkormányzatnál erre már nincs büdzsé.

Balesetveszélyesek a székek az egyik miskolci óvodában, a szülőknek kellene fizetniük a székek cseréjét – írja a 444. Minderről levélben értesítették az érintett szülőket, akiknek nyilatkozniuk kellett, hogy meg tudják-e venni a gyereküknek (különben nem tudnak majd mire ülni a kicsik), mivel a miskolci önkormányzat ezt már nem képes finanszírozni.

Megoldásként felmerült annak a lehetősége, hogy minden szülő saját gyermekének ezt anyagilag megfinanszírozná. Az új székek ára kb. 4-5 ezer Ft/db. Kérjük a szülőket, hogy nyilatkozzanak, hogy tudják-e támogatni ezt a törekvést

– olvasható a kézhez kapott levélben.

Mint az egyik érintett szülő elmondta, csoportpénzt is fizetnek, mert máskülönben az óvónénik a napi foglalkozásokhoz nem tudnának felszereléseket vásárolni. Emellett szalvétát, kézmosót, vécépapírt, fogkrémet, törlőpapírt és papírzsepit is visznek a gyerekeknek. Az anyuka úgy tudja, csak néhány szülő fizetőképes, a többi nemmel válaszolt a székvásárlásra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top