Család

Videó: itt a bizonyíték arra, hogy mindenkinek jót tenne, ha lenne kutyája

Az ex-tengerészgyalogost mély depressziójából húzta ki az életvidám kutyus.

Leszerelése után éveken át poszttraumás stressz szindrómával küzdött az egykor az Amerikai Egyesült Államok Tengerészgyalogságánál szolgáló Nick. A férfit erős rémálmok gyötörték éjszakánként, ráadásul ekkoriban vált el feleségétől is. Nick sokáig nem volt hajlandó terápiára menni, inkább egyedül próbált megküzdeni problémáival. 

A férfi végül négy év után döntött úgy, segítséget kér. Magányos volt, és nem tudott megbirkózni tragikus múltjával, például azzal, hogy elvesztette egy közeli barátját Afganisztánban.

 Miután egy állatorvos azt javasolta Nicknek, fogadjon magához egy kutyát, a férfi találkozott Winstonnal. A kutya nagyon sokat oldott a férfi magányán és rosszullétein. 

„Ha szorongani kezdek, Winston felugrik az ölembe, és visszahúz a valóságba. Amikor rémálmaim vannak, nyomkodni kezdi a hátam, hogy felébredjek, és megbizonyosodjak arról, minden rendben van” –meséli Nick, aki sokkal jobban van, mióta Winston vele van, mert kutyája segít célt adni az életének. A férfi újra dolgozni akar, már vissza is ment tanulni, hogy ügyvéd lehessen. Úgy tűnik, elég jól megy neki, mert már fel is vették gyakornoknak egy ügyvédi irodába. Mindezt annak köszönheti, vallja Nick, hogy Winston a hű társa lett.

TheDodo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top