Család

„Sokkal többet érdemeltek volna a fiam gyilkosai” – Marian Cozma családját felőrli a gyász

Amellett, hogy alig enyhül a lelki fájdalmuk, a jogerősen megítélt kártérítésből eddig egy fillért sem látott a meggyilkolt kézilabdázó családja, és az egészségük is egyre rosszabb.

Lelkileg és fizikailag is egyre rosszabb állapotban vannak a 2009. február 8-án a veszprémi Patrióta bárban brutális kegyetlenséggel megölt világhírű kézilabdázó, Marian Cozma szülei. A Blikk információi szerint az évek múlása semmit sem segített számukra a borzalmas emlék feldolgozásában, mind a mai napig fiuk emlékével élnek együtt.

A lapnak Helmeczy László, a család ügyvédje azt mondta, hogy az édesapa, Petre, és az édesanya, Mariana számára csak azok a percek hoznak némi enyhülést a fájdalomra, amikor kimennek a temetőbe. Az édesapa több betegséggel is küzd, műtéteken esett át, és hamarosan újabb beavatkozás vár rá. A cukorbetegsége miatt ugyanis érszűkülettől szenved.

A jogi képviselő azt is elmondta, hogy a család élete anyagilag is egyre kilátástalanabb, a jogerősen megítélt kártérítésből ugyanis még egyetlen fillért sem láttak, hiába járna nekik több mint 200 millió forint. Magyarországon ugyanis az elítélteknek először a bűnügyi költséget kell megfizetniük, utána jön az áldozatok családjainak kártalanítása.

Petre Cozma az ügyvédjén keresztül annyit üzent: próbál fia gyilkosainak megbocsátani, de még ennyi év után sem könnyű. Szerinte az elkövetők sokkal súlyosabb büntetést érdemeltek volna. A 2009-ben megölt kézilabdázó ügyében R. Sándort és N. Győzőt 18-18 éves börtönbüntetésre ítélték.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top