Család

Döntött a bíróság Salvador Dalí apasági perében

Nem találta megalapozottnak, ezért elutasította a bíróság Pilar Abel apasági keresetét, amelyben a nő azt állította, hogy biológiai apja Salvador Dalí világhírű festőművész volt.

Immár a bíróság is kimondta, hogy nem Salvador Dalí annak a 61 éves katalán nőnek az édesapja, aki már 10 éve állítja ezt magáról. Pilar Abel kedvéért kihantolták a 28 évvel ezelőtt elhunyt művészt, hogy DNS-mintát vehessenek az apasági teszthez.

A teszt eredménye már szeptember elején nyilvánosságra került, de az apasági keresetet tárgyaló madridi bíróság csak most hozott ítéletet az ügyben. Mivel az elvégzett DNS-vizsgálatok nem igazolták a rokonságot, ezért Pilar Abel apasági keresetét elutasították, ami ellen a kártyajósként dolgozó nő fellebbezéssel élhet.

Salvador Dalí – forrás: thefamouspeople.com

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a most 61 éves figuerasi Pilar Abel tíz éve állítja magáról, hogy ő Salvador Dalí törvénytelen lánya, aki a művész egy házasságon kívüli kapcsolatából született. A nő 2015-ben fordult a bírósághoz, amely a tanúvallomások alapján megalapozottnak találta a keresetet, és elrendelte Dalí exhumálását. A festő bebalzsamozott holttestét épen, jól konzervált állapotban találták. Híres, védjegyének számító bajusza sértetlen, pont úgy, 10 óra 10 perces szögben áll, mint ahogy életében is.

A művész örökségét kezelő alapítvány, a Gala-Salvador Dalí Alapítvány szerint az exhumálást elrendelő bírói döntés nem volt megalapozott, és már korábban közölte: elképzelhető, hogy ha a DNS-vizsgálat nem igazolja Dalí apaságát, az exhumálási költségeket kifizettetik Pilar Abellel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top