Család

150-en lepték meg az autista kislányt, miután szinte senki sem ment a szülinapi bulijára

A nyolcéves Mia egész hónapban csak a szülinapi buliját várta, amire 15 osztálytársát hívta meg. Csakhogy végül alig néhányan jöttek el, a kislány legnagyobb bánatára.

„A meghívott gyerekek jelentős része még arra se vette a fáradtságot, hogy válaszoljon, hogy jön-e, vagy sem” – panaszolta a nyolcéves Mia McKay édesanyja, Sarah, majd elárulta, a nagyszabású partira, amit az otthonukhoz közeli McDonald’sba szerveztek, végül csak két gyerek jött el. „Mia teljesen összetört. Sosem felejtem el azt a kérdő tekintetet, amivel rám nézett aznap. Mintha csak azt kérdezné: hol van mindenki, hát tényleg ennyire nem szeretnek?

Az anyuka a Daily Mail ausztrál kiadásának elmondta, egy ideig próbálta tartani a frontot, azt mondogatta a lányának, hogy jönnek a többiek is, csak a nagy forgalom miatt lassabban, de végül ő is belátta, hogy ennyien maradtak. „Sok sajtburger maradt, amiket aztán a Facebookon egy privát csoportban ajánlottam fel a rászorulóknak. Közben láttam, hogy Mia a saját oldalán közzétett magáról egy képet, amin egy szál lufival áll. A képhez azt írta, hogy »hüpp«.

Sarah szerint Mia, akit kétévesen diagnosztizáltak autisztikus spektrumzavarral, tisztában van a betegségével és azzal is, hogy más, mint a többiek. „A dühkitörései és a korlátozott szókincse miatt nehezen barátkozik, és még nehezebben illeszkedik be a többiek közé, mégis ő a legviccesebb kiscsaj, akit ismerek” – ezt már Mia nővére, Ashley mondja, akit szintén meglepetésként ért a szülinapi buli kudarca.

Mia szomorúsága végül akkor fordult örömbe, miután édesanyja kiírta csalódottságát a Facebookra. „Azonnal záporozni kezdtek a szülinapi jókívánságok és a támogató üzenetek” – mondja Sarah, majd hozzátette, az egyik hozzászóló – egy ismeretlen anyuka – felvetette, hogy szervezzenek Miának egy második bulit, és így is lett.

A rengeteg önkéntes szervezőnek hála hatalmas buli kerekedett: volt ugrálóvár, arcfestés, vagy egy tucat saját készítésű torta. Sarah szerint több mint 150-en jöttek el, köztük 60 gyerek. „Mia borzasztóan boldog volt, mikor vége lett a bulinak, felkapaszkodott egy asztalra, mindenkinek megköszönte, hogy gondoltak rá, majd elsírta magát. Mikor megkérdeztem, miért sír, azt mondta a boldogság miatt.

Olvass még több szülinapi buliról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top