Család

6 dolog, amit sose mondj a párodnak

Vannak mondatok, amiket nem biztos, hogy érdemes hangosan kimondanod a másiknak.

Egy párkapcsolat fontos eleme az őszinte kommunikáció, de bizonyos dolgokat mégsem jó megjegyezni hangosan. Például a következő, elsőre ártalmatlannak tűnő mondatokat, melyek hosszútávon mégis nagy kárt okozhatnak a kapcsolatodban.

Nagy dolgot csinálsz a semmiből.

Lehet, hogy tényleg így van, de ez bármikor előfordulhat veled is. Teljesen felesleges megjegyezni ezt a mondatot, mert lehet, hogy a másik is érzi, hogy túlreagálja a dolgot, de jólesik panaszkodnia róla. Plusz lehet, hogy következőleg neked is kedved támad egy hasonlóan kis ügyet felnagyítani.

Nekem ilyenekre nincs időm.

Lehet, hogy a párod nem a legmegfelelőbb időpontot választotta arra, hogy most essetek át a nagy beszélgetések egyikén vagy hogy megmutassa, milyen jó kis bútort talált a nappaliba. Teljesen oké, ha elfoglalt vagy, esetleg nem is érdekel épp annyira a dolog, de tudd ezt kedvesen megfogalmazni. 

Mindig ezt mondod/csinálod.

Még akkor is, ha mindig ugyanaz a viták és veszekedések tárgya, nem a legjobb mondat a fenti ahhoz, hogy bármit is megváltoztasson. Inkább próbáld elmondani higgadtan, hogyan érintenek téged a másik tettei vagy pont azok hiánya. Próbáljatok a jövővel foglalkozni, hogyan oldjátok meg ezeket a problémákat, mielőtt elmérgesednének.

Forrás: TWENTY20

Nem bírok nélküled élni.

Elsőre édesnek hat ez a kijelentés, de fontos megkülönböztetni a kölcsönös támogatás és a függőség között. Senkinek sem jó, ha azt érzi, tőle függ teljesen a másik, és nincs nélküle saját élete. Muszáj valamennyire függetlennek maradnia mindkét félnek egy kapcsolatban, hogy ne csak egymás pátyolgatásáról szóljon az együtt töltött idő.

Hagyjuk, inkább felejtsd el.

Sokunkkal megtörtént már, hogy valami jelentéktelen dologról vitatkoztunk a partnerünkkel, amikor rájöttünk, teljesen értelmetlen és parttalan az egész. De egy veszekedés kellős közepén elutasítani a problémát, nem biztos, hogy a legjobb dolog, mert megoldatlan maradhat a konfliktus. Vagy ne is kezdjetek vitázni a dologról, ha nem éri meg, vagy ha már benne vagytok, próbáljátok kibeszélni és megoldani minél előbb.

Miért olyan nehéz ez az egész?

Bárkit megkérdezel, azt fogja válaszolni, egy kapcsolat nem mindig csupa napsütés és jókedv. Szóval ahelyett, hogy csak ezt a felesleges kérdést tennéd fel nagy sóhajtások közepette, inkább próbáld meg elmondani őszintén, mi zavar vagy bánt a másik viselkedésében, és te se felejtsd el meghallgatni őt.

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top