Család

Hat évre börtönbe megy a fiú, aki anyját és nagymamáját is kirabolta

Egyelőre elsőfokú, nem jogerős ítélettel zárult annak a férfinak a pere, akire tökéletesen passzol az anyaszomorító jelző.

Éveken át bántalmazta és fenyegette családtagjait B. B. A férfi két éve, egy augusztusi napon felkereste nagymamáját az asszony hatvani munkahelyén, és pénzt követelt tőle. A helyszínen volt a vádlott anyja is. A két nő nem akart pénzt adni a fiúnak, aki ekkor megöléssel fenyegette meg őket, és a nagymamáját meg is lökte. Ezután az anya ötezer forintot adott a fiának.

Tavaly februárban a fiú az édesanyjával és nagymamájával megjelent a hatvani Gyermekjóléti Központ épületében, ahol ismeretlen okból agresszívvá vált, és az ügyféltérben lévő ügyfélszolgálati pultról a könyveket a földre és az egyik dolgozó felé dobálta.

Néhány nappal később a vádlott elment a nagymamája tulajdonában lévő hatvani családi házhoz, ahol az ott lakó és testi fogyatékossággal élő édesanyjától az ablakon keresztül pénzt követelt, és azzal fenyegette meg, hogy ha nem ad neki pénzt, akkor megveri. A vádlott édesanyja a fenyegetés hatására a vádlottnak az ablakon keresztül 2500 forintot adott, aki a pénzt kevesellte, és még többet követelt.

Bemászott a teraszra, és az ott talált kalapáccsal ütni kezdte a falat, miközben folyamatosan pénzt követelt, és az édesanyját megöléssel fenyegette. Ezt követően berúgta a zárt ajtót, és a hűtő mellől felkapott késsel tovább fenyegette az édesanyját, majd kétszer arcon ütötte őt. A sértett a teraszra menekült – írja a heol.hu az Egri Törvényszék Sajtóosztályára hivatkozva.

Végül a Hatvani Járásbíróság az előzetes letartóztatásban lévő B. B.-t felfegyverkezve és a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette, magánlaksértés vétsége és garázdaság vétsége miatt hat év börtönbüntetésre és hat év közügyektől eltiltásra ítélte. 

Másodfokon az ügyben az Egri Törvényszék jár majd el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top