Család

5 szuperétel, amire minden várandós kismamának szüksége van

Egy várandós kismama számára különösen fontos, milyen ételeket visz a szervezetébe, szóval most mutatunk néhány jótékony szuperételt, amit a teljes terhesség ideje alatt fogyaszthatnak!

Édesburgonya

A kálium segít hozzájárulni az egészséges vérnyomás fenntartásához, ami minden embernek, de a kismamáknak különösen fontos. Kész szerencse, hogy a sokféleképpen elkészíthető édesburgonyában egy rakás van belőle!

Tökmag

Ez a finom, olajos ropogtatnivaló nagyon gazdag cinkben, ami hozzájárulhat, hogy csökkentse a terhességi komplikációk veszélyét.

Chia mag

Az aktuális sláger a terhesség alatt is jól jön: tele van fehérjével, rostokkal és jótékony zsírokkal, ráadásul tényleg isteni puding készülhet belőle!

Bab

A kismamák szervezetének az egész terhesség alatt rengeteg fehérjére van szüksége: napi 25 extra grammot is be kell vinni ilyenkor. A bab tökéletes fehérjeforrás akkor is, ha nem akarunk húst enni, ráadásul cink, kalcium és rost is található benne.

Bogyós gyümölcsök

Áfonya, málna, szeder, bármi jöhet! A bogyós gyümölcsök antioxidánsokban és C-vitaminban is gazdagok, ezek pedig nagyon fontosak a magzat egészséges fejlődéséhez.

 

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top