Család

Ötszáz dolgozóját rúgja ki a Magyar Telekom

Több mint ötszáz dolgozójától válik meg 2017 végéig a Magyar Telekom. A csoportos létszámleépítésről a cég már megállapodott az érdekképviseletekkel.

Közel 350 anyavállalati munkavállalótól és 160 fő külsős munkavállalójától válik meg a Magyar Telekom az év végéig, mert csökkent a vállalat erőforrásigénye. A végkielégítéssel kapcsolatos költségek teljes összege megközelítőleg 2,8 milliárd forintot tesz ki. Az elbocsátott emberek béréből a cégnél maradókét emelik, vagy ahogy ma mondják, fejlesztik, egész pontosan 5 százalékkal keresnek majd többet január elsejétől.

MTI Fotó: Mohai Balázs

A tájékoztatás szerint a Magyar Telekom a távozó munkatársak újra elhelyezkedését aktív álláskereséssel, munkaerőpiaci tréninggel és személyes tanácsadással támogatja, bízva abban, hogy ezen eszközeivel is hozzájárul ahhoz, hogy a távozó, korszerű szaktudással rendelkező, szakképzett munkavállalók mihamarabb ismét el tudjanak helyezkedni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top