nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Súlyos törpeséggel született Nikolett, a szülők perlik a magánklinikát

Súlyos törpeséggel született Nikolett, a szülők perlik a magánklinikát

Súlyos törpeséggel született egy budapesti kislány. A világon nyolc hasonló beteg van, Nikolett a kilencedik. A család beperelte a magánklinikát, ahol a terhesgondozás zajlott, mert a vizsgálatok alatt nem vették észre a gyerek betegségét. Az érintett nőgyógyász viszont azt állítja, hogy mivel ilyen ritka betegségről van szó, magzati korban nem is lehet azt diagnosztizálni.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Nikolett egy nagyon ritka rendellenességgel, súlyos törpeséggel született. Ez azt jelenti, hogy a kisgyerek most két éves és 60 centi, és a tapasztalatok szerint már csak néhány centit fog nőni életében.

A Tények riportja szerint szakirodalma sincs igazán ennek a betegségnek, annyira ritka. A súlyos törpeséggel született gyerekek közül Nikolett csupán a 9. a világon. A kislány szülei a terhesség alatt 11 ultrahangon voltak, mégsem vették észre az orvosok a betegséget. Az anya szerint a vizsgálatokon azt mondták, hogy a picivel minden rendben van, és „nagy, okos feje van”, ám mikor megszületett a gyerek, feltűnt a szülőknek, hogy a baba lábai és kezei nagyon picik egy átlagos újszülöttéhez képest. 

A szülők nagyon szeretik a kislányukat, de mint mondják a riportban, ha előre tudják a bajt, akkor valószínűleg megszakították volna a terhességet. Félő, hogy a gyerek soha nem fog tudni majd járni, beszélni és egyedül ellátni magát, pár év múlva pedig valószínűleg lélegeztetőgépre szorul majd.

A szülők beperelték a magánklinikát, ahol a vizsgálatokat végezték. Ugyanakkor a klinika nőgyógyásza és orvos igazgatója a Tényeknek azt mondja, hogy az adott betegség annyira ritka, hogy azt nem lehetett diagnosztizálni magzati korban.

Megosztás Facebookon