Család

Belépős lett az uniós pénzből épült játszótér Hajdúhadházon

Európai uniós támogatásból épült Hajdúhadházon egy új közösségi tér, amelyet az elmúlt évek gyakorlatával ellentétben ma már csak 500 forintos belépő ellenében használhatnak a helyiek. A szegénységben élő roma családoknak dönteniük kell, hogy a játszótérre viszik gyermekeiket, vagy inkább enni adnak nekik.

Százmillió forintnál is több uniós támogatás felhasználásával épült új közösségi tér – játszótér – Hajdúhadházon. A beruházás eredeti célja az volt, hogy a szegregált gyerekeket élményekhez, sportolási lehetőséghez juttassák, ám csak az első két évben volt erre lehetőségük. Ma már 500 forintos belépőhöz köti a sportolási lehetőségeket az önkormányzat, amivel pont a roma családokat állítja nehéz helyzet elé.

Ötszáz forint a belépő, azért egy napra meg tudjuk venni az egész családnak a tejet meg a kenyeret, ennyi pénzt nem libikókázhat el pár óra alatt

 – mondja a Népszavának egy roma anyuka, akit így hiába kérnek gyermekei, hogy vigye el őket a játszótérre.

Az 500 forintos belépő fejenként értendő.

A polgármester korábban úgy nyilatkozott, hogy  az 500 forint „barátságos és megfizethető összeg”. Szervezett keretek között, bizonyos feltételek esetén ingyen lehet használni a létesítményt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top