Család

Rejtélyes jégtömb zuhant a család kertjébe

A ház is beleremegett a becsapódásba.

Egy hatalmas jégtömb zuhant a skóciai Busby településen élő Helliwell család kertjébe kedd reggel, ám hogy honnan, az rejtély

A becsapódás erejét jól mutatja, hogy a jégtömb egy 1,2×1,4 méteres krátert fúrt a talajba.

A család szerencsésnek mondhatja magát, hogy nem a házukra esett a jégtömb, különösen pedig azért, mert senki sem volt a kertben. Ha hétvégén történik a becsapódás, amikor a gyerekek általában a kertben játszanak, akár tragédia is történhetett volna.

Lyndsey Helliwell/SWNS

A család egy barátja, Eleanor Stephen épp Helliwellék házában dolgozott, amikor egy hatalmas robajt hallott, melybe beleremegett a ház. Azt hitte, robbanás történt, ám amikor kiment a kertbe, döbbenten látta, hogy mindenfelé jégdarabok hevernek.

A legvalószínűbb magyarázatnak az tűnhet, hogy a jégtömb egy repülőgépről zuhant a kertbe, ám Dai Whittingham, az Egyesült Királyság Repülésbiztonsági Bizottságának igazgatója szerint a jég mennyisége nem erre utal. Abban az esetben pedig, ha a jég egy légijármű vízrendszerében lévő szivárgásból származna, nem lehetne ennyire tiszta, ugyanis a szennyvíznek el kellett volna színeznie.

mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top