Család

Így hárította a felelősséget a halálra éheztetett gyöngyösi kislány anyja

Mindent tagadott a bíróságon a másfél éves kislány édesanyja, szerinte az orvosok, a gyámügy és egy örökletes betegség miatt halt éhen a gyereke.

Rezzenéstelen arccal hallgatta végig a bíróság ítéletét tegnap az a pár, amelyik halálra éheztette 18 hónapos kislányát, Kiarát. Az anya büntetése: 18 év fegyház, az apáé pedig 15 év. A bíró indoklása szerint a szülők semmit sem tettek, hogy megmentsék a gyermeküket az éhhaláltól, sőt végignézték, ahogy a gyerek meghal – írja a Blikk.

J. Médea az utolsó szó jogán könnyek között bizonygatta az ártatlanságát, de a 18 hónapos gyerek alig 3,5 kiló volt, amikor tavaly meghalt. A nő állította, hogy ő és férje mindig a legjobbat akarták a gyerekeiknek, úgy gondolja, hogy az orvosok, a gyámügy és egy örökletes betegség bűne, hogy mind a négy gyermeke kórosan alultáplált volt. A párja is tagadta a felelősségüket.

A nő hozzátette, hogy szó nélkül kórházba vitték volna a gyereket, ha az orvos ezt egyetlen szóval is mondja. Azt, hogy miért nem fordultak orvoshoz, azzal indokolta, hogy a három nagyobb gyereknél is hasonló problémák voltak, és az orvosok nem igazán tudtak vagy akartak segíteni, kiábrándult az egészségügyből. A pár a háziorvossal és a védőnővel is megszakította a kapcsolatot.

Az ügyben kirendelt pszichológus szakértő szerint J. Médea úgynevezett Münchausen-szindrómában szenved, az ilyen betegek hihető történeteket találnak ki betegségekről, hogy az orvosi figyelem középpontjába kerüljenek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top