Család

Szőrös a kisbabád, és még korpásodik is? Teljesen normális!

Szőrös fülek, aknés bőr, korpás fej? Ne izgulj, nemcsak te a babádnak vannak ilyen problémái.

Biztos te is találtál már olyan dolgokat a kisbabádon, amiktől teljesen kiborultál. Megnyugtatunk, valószínűleg nincs nagy baj. Összeállításunkban megmutatjuk, hogy mik azok az általános problémák, melyektők kicsinyeink szenvednek sokszor.

  1. Kis fehér dudorok az arcon

    Forrás: Flickr/Richard Lilleker

    A miliaként emlegetett, grízszerű dudor általában az orron, az állon és az orcákon jelenik meg. Néhány hét után magától eltűnik.

  2. Akne

    Forrás: Flickr/Marie-Claire Camp

    Az aknéval a legtöbben serdülőkorban találkoznak, de babákon is kijöhet. Aggodalomra semmi ok, győzödj meg arról, hogy nem izzad-e a gyereked, fürdetéskor pedig egy finom szappannal mosd át (semmiképpen ne dörzsöld) az arcát.

  3. Testszőr

    Forrás: Flickr/bradym80

    Akár fiú, akár lány, előfordulhat, hogy babád a fején kívül is szőrösödik. Tilos borotvával hozzányúlni, idővel ki fog hullani magától.

  4. Vágások és kaparásnyomok

    Forrás: Flickr/Bridget Coila

    A csecsemők körme már az anyaméhben is nő, így néha önkéntelenül megkarcolják magukat már ott, bent. Szülés előtt ezért kéri a legtöbb kórház, hogy vigyél be kesztyűket a babádnak, hogy ne karistolja magát tovább.

  5. Folyamatos tüsszögés

    Forrás: Flickr/Bianca

    Az első néhány hónapban észreveheted, hogy babád folyamatosan tüsszög. Ez sokszor azért van, mert a méhben az orrnyálkahártyát magzatvíz borította, ezért a levegőben lebegő apró porszemecskék eleinte tüsszögésre ingerlik a csecsemőket.

  6. Ráncok

    Forrás: Flickr/Nate

    A koraszülött babáknál sokszor túlzott  ráncosság jelentkezik, de a legtöbb babára jellemző általában a gyűrött bőr. Idővel kisimulnak.

  7. Korpa

    Forrás: Flickr/chris white

    Ez a jelenség is inkább a kis súllyal született vagy koraszülött babákra jellemző. Lehet finoman kezelni, de inkább várd meg, míg magától elmúlik.

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top