Család

67 éve minden lány ebben a ruhában kezdi az ovit az amerikai családban

A kis sárga, lila mintás ruha 1950 óta járja a családot: azóta 19 családtag kezdte már ebben a ruhában az óvodát.

Emlékszem, mikor óvodás lettem, a szüleimtől kaptam egy szép, lila ruhát: akkor még csak a vádlimig ért, hercegnős volt a szabása, a gallérjára pedig az abécé betűit hímezték. Örökre az emlékezetembe vésődött és nemcsak azért, mert utána évekig ebben mentem a különböző csoport- és osztályfotózásokra…

Hanem azért is, mert mindig hónapokat kellett várnom arra, hogy végre felvehessem, és megmutathassam a barátaimnak. Addig, míg ez a nap el nem jött, jobbára csak otthon parádéztam benne, és igyekeztem elképzelni, milyen lesz majd, ha végre úgy bújhatok majd bele, hogy meg is mutathatom magam benne.

Nos, ilyen, ha nem még fontosabb ruha ennek az amerikai családnak az életében is van. 1950-ben kezdődött a pályafutása, mikor Marta Esch ebben a ruhában csinálta végig az első óvodai napját. Azóta a ruha kézről kézre jár, és a családnak minden lánytagja ebben a ruhában kezdi az ovit. Idestova 67 éve.

Azóta persze egy kicsit átalakult, itt-ott meg kellett varrni és a gombjai  más helyre kerültek, hogy megfeleljenek a mostani divatnak is, de a lényeg, hogy még mindig hordható. Eddig az ország 7 különböző pontján, 19 kislány kezdte ebben az ovit, és ha minden jól megy, további három indul majd még ebben óvodába: a kicsik 2,3 és 4 évesek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top