Család

Szülei vették rá a lopásra a négyéves gyereket

Lopásra vette rá négyéves gyermekét egy fiatal pár, akik ezért elzárást, illetve fegyházbüntetést kaptak.

Tavaly júniusban a nagykanizsai strandon időzött egy pár és négyéves gyermekük. Mint ahogy arról akkor beszámoltunk: kifigyelték, hogy egy fiatal lány felelőtlen módon, őrizetlenül hagyta táskáját, benne az igazolványaival, telefonjával és készpénzével. A szülők rábírták a négyévest, hogy lopja el a hátizsákot, és a női öltöző felé távozó anyjának adja át.

A 26 éves, büntetett előéletű nőt a Nagykanizsai Járásbíróság áprilisban jogerősen 60 nap elzárással büntette kiskorú veszélyeztetése és közvetett társtettesként elkövetett lopás miatt. A nő jelenleg büntetését tölti, 10 nap múlva szabadul.

Ez is érdekelhet Megnézem

Az asszony 28 éves élettársát mint többszörös és különös visszaesőt az elsőfokú bíróság két év börtönbüntetéssel sújtotta, ugyancsak kiskorú veszélyeztetése és közvetett társtettesként elkövetett lopás miatt. Esetében az ügyészség fellebbezett, így került az ügye a Zalaegerszegi Törvényszék elé.

A másodfokú ítélet súlyosabb lett mint az első fok: a jelenleg is börtönbüntetését töltő férfi tettestárs helyett közvetett tettesként felel  bűneiért, ügye pedig kétrendbeli lopásnak számít, mert az eltulajdonított hátizsákban két lány igazolványai voltak. A kétéves büntetést a férfinak nem börtönben, hanem fegyházban kell letöltenie, mivel többszörös és különös visszaesőnek számít.

A törvényszék döntését a vádlott és ügyvédje is elfogadta, az ügyészség három nap gondolkodási időt kért, ezért az ítélet nem jogerős.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top