Család

Kvíz: Kitalálod, milyen nemzetiségűek ezek a családok?

Vannak, akiknek alig több mint egy zsák rizs jut, mások egy fél élelmiszerboltot megvesznek hetente. Kitalálod, az alábbi családok melyik országban élnek?

Ti ki szoktátok számolni, mennyit költötök havonta élelmiszerre? Én, bevallom, csak körülbelül tudom, mennyivel kell kalkulálnom a havi bevásárlásokat illetően, ellenben a párom akkurátus elszámolást csinál utólag, minden hónap végén. Nyilván szűkösebb hónapokban, mint amilyen például a január, jobban megnézzük, melyik joghurt/felvágott/sajt az akciós éppen, de szerencsére általában van a családi kasszában annyi mozgástér, hogy ne kelljen minden egyes hónapban a forintokat élére állítani. Hetente nagyjából annyit költünk kajára, amennyit a kvízben szereplő lengyel család – és ezzel most el is árultam az egyik megfejtést.

A most következő kvízben ugyanis különböző nemzetiségű családok láthatóak a heti élemiszeradagjukkal, és azt is megtudhatjuk, melyikük mennyi pénzből gazdálkodik hetente. Kitalálod, melyik család honnan származik?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top