nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Ezzel az üzenettel várja lányai leendő udvarlóit a zseniális apa

Ezzel az üzenettel várja lányai leendő udvarlóit a zseniális apa

Warren öt kamaszlányt nevel, de esze ágában sincs olyan apának lenni, aki gyilkos pillantásokkal és csőre töltött puskával várja az első udvarlókat.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Persze az íróként dolgozó J. Warren Welch is találkozott már a lányukat a széltől, pláne a kamasz fiúktól óvó apukákról szóló viccekkel. Csakhogy ő egyáltalán nem találta ezeket viccesnek, sőt! Annak ellenére, hogy öt kamaszlányt nevel, és pontosan tudja, mi a dörgés, egyáltalán nem akar olyan apa lenni, aki árgus szemekkel őrködik a lánya felett és csőre töltött puskával várja az első udvarlóját.

Épp ezért a minap a Facebook-oldalán közzétette saját „szabályait”, posztját pedig az azóta eltelt néhány napban több tízezren osztották meg. Hogy miért ez a hatalmas érdeklődés? Nos, mert az író édesapa meglehetősen sajátos módon közelíti meg a kamasz-szerelem és az első randik kérdéskörét.

Őket kell majd megkérdezned a szabályokról. Az én lányaim ugyanis nem a dúvadként viselkedő apukájuk háta mögé bújva csikarják ki a tiszteletet maguknak. Őket saját magukért fogod tisztelni, vagy ha mégsem, ígérem neked, hogy a lányaimnak nem fogok kelleni ahhoz, hogy helyre tegyenek majd téged

– írja posztjában az apuka.

Welch a Today.com amerikai hírmagazinnak elmondta, már azelőtt feminista volt, hogy lányai megszülettek volna. „Megértem az érzést, ami a férfiak egy részét arra sarkallja, hogy mindenáron védjék meg a lányaikat. De ennek vajmi kevés köze van a védelmező ösztönhöz. Ez az én véleményem szerint csakis a dominanciáról szól, arról, hogy a férfinak hatalma a nő fölött, és hogy a nőnek szüksége van a férfire, hogy megvédje őt.”

Welch hozzátette, teljesen biztos benne, hogy se a két 16 éves, se a 13,12 és 7 éves lányának sincs szüksége az apukájukra ahhoz, hogy fontos döntéseket hozzanak az életükről. „Ezek a lányok egyedül is képesek mindenre. Ők az én hőseim, egytől-egyig azok.”

Olvass még többet az apaságról az NLCafé oldalán: 

Megosztás Facebookon