Család

Ennél a brit cégnél másnaposan is kérhetsz kimenőt

Nem kell ezután betegséget szimulálni, rekedt hangon betelefonálni a munkahelyre, ha egy alkalmazott egyszerűen csak azért munkaképtelen, mert csúnyán berúgott előző éjjel. Legalábbis ez az új policy egy brit cégnél, ahol mindenféle kamuzás helyett elég szimplán megírni egy sms-ben, hogy másnapos vagy, és már jár is a szabadnap érte.

De már az is túlzás, hogy sms-t kell írni: a brit Dice nevű cég alkalmazottainak még csak egy tisztességesen, nyelvtanilag helyesen megfogalmazott üzenet megírására sincs szükségük ahhoz, hogy  hivatkozva szabadnapot kérjenek. Elég a zene, sör és betegség emotikonok beküldésével jelezniük a munkáltatójuknak, ha egy túlságosan jól sikerült este után nem érzik magukat alkalmasnak a munkára, és ezért inkább otthon maradnának. Igaz, ezt a lehetőséges csupán négyszer vehetik igénybe egy évben – írja a Euronews. 

Ennél a brit cégnél másnaposan is kérhetsz kimenőt

A Dice egyébként koncertjegyeket árul egy mobiltelefonos applikáción keresztül. A másnapos szabadnappal is szeretnék bátorítani az alkalmazottakat arra, hogy ismerjék a zenéket, amivel foglalkoznak, sőt akár új megbízásokat is hozzanak a cégnek.

“A legnagyobb megbízásaink közül több is egy-egy koncert után jött össze. Bízunk egymásban, és az akarjuk, hogy az emberek őszintén elmondhassák, ha elmentek egy koncertre, és az elhúzódott” – mutatott rá a cég alapítója, Phil Hutcheon.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top