Család

Várandós betegük feje felett estek egymásnak a műtétre készülő orvosok

Két indiai orvost ideiglenesen felfüggesztettek a munkavégzés alól, miután nyilvánosságra került egy olyan videó, ahol egy beteg fölött üvöltöznek egymással a szülőszobán.

Azt nem tudni, hogy ki vette fel a videót, ami rögzíti, ahogy a két indiai orvos válogatott cifraságokat üvöltözik egymásnak egy műtétre váró kismama fölött. A BBC-nek nyilatkozó főorvos szerint a kórház egyik munkatársa felelős a videóért, ami nem mellesleg országszerte komoly felháborodást okozott.

Az indiai főorvos a brit hírcsatorna újságírójának beszélt arról is, hogy a felvételen szereplő nő és újszülött gyermeke is jól van. Dr. Ranjana Desai ezt azért tartotta fontosnak elmondani, mert közvetlenül a felvétel nyilvánosságra kerülése után, elkezdtek terjedni olyan információk, hogy a kismama nem élte túl a beavatkozást.

“Csak miután megnéztem a felvételt, találkoztam ezekkel a hírekkel. Nyugodtan mondhatom, hogy egyáltalán nem valósak. A kismama és a baba is jól van, a félreértésre az adhatott okot, hogy ugyanebben a műtőben volt egy másik kismama is, akinek sajnos meghalt a gyermeke a szülés közben” – mondta az indiai főorvos majd hozzátette, a két orvos a felvételen azon veszekszik, vajon evett-e betegük a beavatkozás előtt.

Desai beszélt arról is, hogy a videón szereplő két orvost azonnali hatállyal felmentették a munkavégzés alól, és amíg a vizsgálat tart, fizetés nélküli szabadságukat töltik.

Olvass még többet Indiáról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top