Család

Kínában nyugdíjasotthont csináltak a kiöregedett rendőrkutyáknak

A rendőrkutyák képzésével foglalkozó tiszt az elmúlt hét évben minden időt és pénzt arra fordított, hogy megnyithassa a kiöregedett szolgálati kutyusoknak szánt otthonát.

Egész Kína odáig van a rendőrkutyák képzéséért felelős Bai Yanért, aki az elmúlt hét évben azért dolgozott, hogy megszépítse az idős kutyusok utolsó éveit. A tiszt állítólag 150 000 dollárnak megfelelő összeget költött a “rendőrkutyák nyugdíjasotthonának” felállítására. A kiöregedett rendőrkutyák amúgy csak örökbefogadás útján kerülhetnének új családhoz – erre pedig az ilyen idős kutyáknál elég kicsi az esély.

Kínában nyugdíjas otthont csináltak a kiöregedett rendőrkutyáknak

Bai Yan már 2004 óta foglalkozik rendőrkutyák kiképzésével, ezalatt több mint 30 kutyával foglalkozott. Azt mondja, az állatok már nagyon a szívéhez nőttek, ezért is szeretné, ha a szolgálat letöltése után a megérdemelt módon pihenhetnének.

A férfi egyébként maga fizeti az állatok ellátását és orvosi költségeit is, és állítólag még a felajánlásokat sem fogadja el, mivel, ahogy ő mondja, “ezek a kutyák az ő családja, és a gondozásuk is az ő felelőssége”.

 

OddityCentral

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top