Család

Hatodikos diákokat vertek a felindult szülők

Az első óra előtt berontottak az osztályterembe, ahol több hatodikos gyereket bántalmaztak, és csak a tanárok tudták megfékezni őket.

Egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztést is kaphat az a két szülő, akik diákokat vertek meg egy Heves megyei iskolában. A Gyöngyösi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja a két szülőt.

A történet még márciusban kezdődött azzal, hogy a hatodik osztályos kislányuk a szünetben összeverekedett egyik osztálytársával, egy másik lánnyal. Másnap reggel a két szülő 8 óra előtt megjelent az iskolában, hogy beszéljen az igazgatóval a történtekről. Nem tetszett nekik, hogy az incidens miatt felelősségre vonták a lányukat, de utána látszólag megnyugodva távoztak.

Az iskolát azonban nem hagyták el, hanem váratlanul berontottak a 6. osztály tantermébe, ahol éppen megkezdődött volna a tanítás. Az apa első lendületével felborította a középső sor legközelebbi padját, melyben két fiú ült, azután az osztály felé fordulva veréssel fenyegette mindazokat, akik a jövőben esetleg bántani vagy csúfolni merik a lányát.

Ezt követően leköpte a felborult padból földre került egyik kisdiákot, megütött egy másikat, fellökött egy harmadikat és tarkón csapott egy kislányt. A bántalmazásba ekkor bekapcsolódott élettársa, aki minden ok nélkül felpofozott egy 13 éves tanulót.

A vádlottakat a gyermekek osztályfőnöke végül csak egy másik nevelő segítségével tudta megfékezni és kilökdösni a teremből. A két elkövető cselekménye a bántalmazott diákok esetében tartós sokkhatással járt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top