Család

Építési törmelékek között kezdik a tanévet a budakalászi gyerekek

Használhatatlan ebédlővel indul a tanév egy budakalászi iskolában. Az ebédlő fölé új tantermeket építenek, azonban öt nappal a tanévkezdés előtt még gyerekcipőben járnak a munkákkal.

Téglahalmok az udvaron, lógó vezetékek az ebédló tetején – ilyen kép fogadta a Szent István-telepi iskolánál az RTL Híradó stábját. Az ebédlő tetejére négy osztálytermet terveztek, a gyerekek ugyanis már évek óta az épület mögötti konténerekben tanulnak.

Egy felháborodott szülő a riporternek elmondta: hiába fejeződött be év végén a tanítás egy héttel korábban, hogy a munkálatokkal elkészüljenek, láthatólag tanévkezdésre sem történt sok előrehaladás azóta.

Az állam által támogatott építkezés a tervek szerint november közepére készül el, de az önkormányzat már júliusba azt közölte a honlapján, hogy jól haladnak a munkálatok. A Híradónak nyilatkozó szülő szerint sokan fel vannak háborodva, mert a múlt héten már megvolt az ebédbefizetés, de azt, hogy a gyerekek hol fognak ebédelni, egyelőre nem mondták meg. Volt olyan szülő, aki felkereste a tankerületet, és állítólag azt mondták, a másfél kilométerre lévő óvodába járnak majd ebédelni a gyerekek.

Az RTL kereste az ügyben a váci tankerületet és Budakalász polgármesterét is, de egyelőre nem érkezett válasz az üggyel kapcsolatos kérdéseikre.

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top