Család

Az örökbefogadás után derült ki, hogy üvegcsontú a kislány

Ha korábban megszületik a diagnózis, az üvegcsontú baba nem kerülhetett volna családba.

Természetes úton nem foganhatott gyermeke egy békéscsabai házaspárnak. Megpróbálkoztak a lombikprogrammal is, ám amikor az többszöri próbálkozásra is kudarcba fulladt, az örökbefogadás mellett döntöttek. Történetüket a Beolnak mesélték el.

2011-ben adták be a kérelmet az örökbefogadásra, majd átestek az ilyenkor szokásos hosszas procedúrán. Egy testvérpárt fogadtak örökbe. Az egyik csöppségnek több csonttörése is volt. Egy műtét alkalmával végül kiderült, hogy üvegcsontú. Ha ez az örökbe adása előtt derült volna ki, a házaspárt ki sem értesítik, hogy örökbe fogadhatják. Így azt mondják, szerencséjük volt. Boldogok, hogy szülők lehetnek.

Az üvegcsontú kislányra jövőre komoly beavatkozás vár: darabokra törik a lábszárcsontját, majd kiegyenesítik, hogy tudjon majd járni. 

A házaspár már most úgy neveli a gyerekeket, hogy tudják: örökbe fogadták őket. Az apát annak idején szintén örökbe fogadták és előle sem titkolták el ezt soha.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top