Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Család

Ez lesz a világ legdrágább válása

Különválik feleségétől Roman Abramovics, a világ egyik leggazdagabb embere. Szakértők szerint a Londonban élő orosz üzletemberé lehet a világ egyik legdrágább válása, ha arra kerül a sor.

Az 50 éves Abramovics valóban a világ egyik leggazdagabbja: vagyonát legkevesebb hétmilliárd fontra (azaz 2350 milliárd forintra) becsülik. Az övé az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő és jelenleg címvédő Chelsea FC. 2003-ban 140 millió fontért vette meg a tönk szélén álló klubot, amely jelenleg a világ egyik legértékesebb csapata, 1,4 milliárd fontot (470 milliárd forintra) érhet jelenleg a Chelsea.

Ez lesz a világ legdrágább válása

Roman Abramovics emellett az egyik első számú gyűjtője a modern művészetnek, kollekciójában sorakoznak Francis Bacon és Lucian Freud művei. 2008-ban 43 millió fontért vásárolta meg Bacon egyik triptichonját, Freudtól 17 milliós alkotása is van. Szerte a világon vannak ingatlanai, Oroszországban állítólag négy, Franciaországban három – ebből egy Antibes-ban –, az Egyesült Államokban kettő. Londoni otthona a brit főváros Knightsbridge nevű előkelő negyedében található, 50 millió fontot ér. 

Ha mindez nem lenne elég, akkor eláruljuk, hogy övé a világ második legnagyobb jachtja is. A 170 méter hosszú Eclipse 1,5 milliárd fontot (503 milliárd forintot) kóstál, két helikopterleszálló van rajta, 24 szoba és két medence.

Abramovics jachtja
Abramovics jachtja

Roman Abramovicsnak ez a harmadik házassága. 2008-ban vette feleségül Dasa Zsukovát, akitől két gyereke született, egy lány és egy fiú. Az üzletembernek a második feleségétől öt gyereke van. Irina Malandinától 2007-ben vált el, akkor a férfi 150 millió fontot fizetett Malandinának a megállapodás részeként. Első házassága 1987-től 1990-ig tartott.

Dasa Zsukova
Dasa Zsukova

Az oligarcha és (a saját családja révén is gazdag) Dasa Zsukova közleményben jelentették be, hogy véget ért a kapcsolatuk, de hangsúlyozták, hogy barátok maradnak. A 36 éves feleség az Egyesült Államokban nőtt fel, sok időt tölt New Yorkban, tagja a Metropolitan Múzeum igazgatótanácsának, saját divatmárkája van. Nemrégiben Donald Trump amerikai elnök veje, Jared Kushner testvére, Joshua Kushner oldalán látták. Dasa Zsukova közeli barátja az elnök lányának, Ivankának, és januárban részt vett Trump beiktatásán is.

Keddi brit lapok által megszólaltatott jogi szakértők szerint, ha válásra kerül a sor, könnyen előfordulhat, hogy Abramovicsnak tetemes összeget kell fizetnie. Ez attól is függ, hol kezdeményezik majd a házasság felbontását. Amennyiben Angliában, úgy Dasa Zsukova a közös vagyon felére lehet jogosult. 

 

Címlap

top