nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Ennek a kislánynak a pólóját most azonnal megvennénk!

Ennek a kislánynak a pólóját most azonnal megvennénk!

Ha azt hitted, hogy a gyerekdivat abban merül ki, hogy a kisfiúknak kisautós póló jár, a kislányoknak meg szivárványos, hercegnős és pónilovas, akkor bizony tévedsz. A neten már körberajongták annak a négyévesnek a fotóját, aki saját maga választotta ki a Nobel-díjas Marie Curie munkásságát népszerűsítő pólóját.
NLCafé
f Ajánlom

A Redditre posztolta egy büszke apuka, hogy a minap a négyéves kislánya, Giulia elment az anyukájával vásárolni, és a gyerek egy imádni való pólót választott ki magának. A gyerekruhán nem a szokásos minták – csillámpónik és nagy szemű Disney-hercegnők – szerepelnek, hanem hardcore fizika gyerekbarát tálalásban. 

A pólót Giulia elsősorban az elején lévő színes lombikok miatt választotta, mert azt hitte, hogy azok üdítők, de később biztos fogja értékelni a felső hátulján lévő információkat is: miszerint Marie Curie volt az első nő, aki Nobel-díjat kapott, és ő fedezte fel a rádiumot és a polóniumot. 

Props to Target for carrying girls clothes with something other than ponies and princesses.

Persze, mire ezt a gyerek megértené, már kinövi a pólót, viszont Giulia szülei is megpróbálták átadni a kislánynak dióhéjban, hogy mit jelentenek ruháján azok a szép színes megrajzolt lombikok.

A fizikuscsemetéknek szánt pólóval egyébként nem mindenki van megelégedve a neten, sokan kifogásolják, hogy rózsaszínű, mintha eleve ez lenne a lányos szín, mások meg azon akadtak ki, hogy a Curie-ről megosztott mindössze két információ a pólón túlságosan leegyszerűsíti a fizikus munkásságát.  

 

Megosztás Facebookon