nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Bíróság mondta ki, hogy az idősebb nőknek is fontos a szex

Bíróság mondta ki, hogy az idősebb nőknek is fontos a szex

Az Emberi Jogok Európai Bírósága szexuális diszkrimináció miatt bűnösnek talált három portugál bírót egy orvosi kártérítési ügyben, mert azt állították, hogy idősebb korban már nem olyan fontos a szex egy nőnek. 
NLCafé
f Ajánlom

A döntés az 50 éves, kétgyerekes anya, a portugál Maria Morais ügyében született. A nő azt állítja, hogy egy 1995-ös nőgyógyászati műtét során elkövetett műhiba miatt nem tud normális szexuális életet élni – számolt be a Telegraph.

Bár a testi és lelki szenvedései miatt kártérítést ítéltek meg neki, a kórház később elérte, hogy egyharmadával kevesebbet kelljen fizetniük. Az erről döntő bíróság a csökkentést azzal indokolta, hogy életkora miatt a szex nem olyan fontos a nőnek.

Az ügy tiltakozási hullámot indított el Portugáliában, egy nő politikus az indoklást a “radikális iszlám jogtudományhoz” hasonlította.

Az Emberi Jogok Európai Bírósága kimondta, hogy a portugál bírákat előítéletek vezérelték, és nem tartották tiszteletben a magán- és családi élethez való jogot. Emellett nem vették figyelembe, hogy a szexualitás testi és lelki szempontból is mennyire fontos egy nő önbeteljesítésében.

Megosztás Facebookon