nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Elítélték a lányukat fogva tartó és sanyargató szülőket

Elítélték a lányukat fogva tartó és sanyargató szülőket

Hat év börtönbüntetésre ítélték nem jogerősen azokat a szülőket, akik hónapokig embertelen körülmények között bezárva tartották és éheztették 11 éves lányukat Kislétán.
NLCafé
f Ajánlom

A két – szülőnek nehezen nevezhető – vádlott öt kiskorú gyermekével élt együtt Kislétán. 2014-ben magántanulóvá vált 11 éves lányuk, de otthon maradt gyermeküket elhanyagolták és sanyargatni kezdték.

A kislányt 2014 októberben bezárták a spájzba, ahol nem volt fűtés, az ablakkeretben nem volt üveg, és csak kívülről lehetett bejutni a helyiségbe. A spájz ajtaja függönnyel volt eltakarva, küszöbét eltömítették, a gyereknek mindössze egy koszos matracot és egy bilit adtak be. A szülők az alapvető tisztálkodási lehetőséget sem biztosították a lány számára, és enni sem adtak neki, emiatt a gyerek nagyon lesoványodott. Vizet és cukrot csak a szomszédtól, a spájz ablakán keresztül kapott.

A kislány 2015. április 13-án szabadult ki, miután kiabálására és könyörgésére felfigyelt egy arra sétáló férfi, és az egyik szomszéddal értesítették a rendőrséget.

A Nyírbátori Járásbíróság nem jogerősen 6-6 év börtönbüntetésre ítélte a szülőket, és megszüntette a vádlottak szülői felügyeleti jogát is.

birosag.hu

 

Megosztás Facebookon