Család

Ezért hasonlítod össze magad az exed új barátnőjével

Mindegy, hogy hosszú kapcsolatból léptél ki, vagy csak hat hétig jártatok, a szakítás mindig nehéz, kényelmetlen és fájdalmas. Ha pedig meglátod az új szerelmével az exedet, akkor egyenesen megszakad a szíved.

Pedig már nem is akarsz az extől semmit, sőt akár örülsz is neki, hogy szakítottatok, mégis azt látni, hogy új barátnője van, kifejezetten gyomorszorító érzés lehet. Nehéz megállni, hogy ne kövesd az exet a közösségi oldalakon, pedig azzal tennéd magadnak a legjobbat, ha teljesen megszüntetnéd vele a kapcsolatot ezeken a felületeken. Mert hiába lett szakítás a vége, mégis eszedbe jut, ha látod az új barátnővel, hogy miért nem sikerült, biztos nem voltál elég jó, és az újjal tuti sokkal boldogabb.

Összehasonlítod magad az új nővel és a kapcsolatotokat az ő közösségi médiában mutatott boldogságukkal. Ne aggódj, nem csak veled történik ez meg, a legtöbben beleesünk ebbe a hibába, és kínozzuk magunkat az ex új életével.

Miért vagyunk ilyen mazochisták?

A pszichológusoknak van rá válaszuk, hogy miért csináljuk ezt magunkkal, mikor pedig egyáltalán nem okoz nekünk örömet. Az egész nem az új barátnőről, még csak nem is az exről szól, hanem a saját belső bizonytalanságunkról. Amikor összehasonlítjuk magunkat az ex új párjával, akkor az munkál bennünk, hogy mi szeretnénk lenni az egyetlenek, ha pedig ez már nem lehetséges, akkor legalább a legjobbak minden létező barátnő között. Ez leginkább abból fakad, hogy nem érezzük magunkat olyan nagyszerű embernek, és szükségünk van pozitív megerősítésre kívülről.

Ezért hasonlítod össze magad az exed új barátnőjével

 

Ha ilyen helyzetben találod magad, hogy épp vesztésre állsz az összehasonlításban a saját fejedben, akkor idézz fel olyan eseményeket az életedből, amikre büszke lehetsz, például jó eredmények munka, tanulás területén vagy egy kiskutya, amelyet épp örökbe fogadtál. Emlékeztesd magad, hogy okkal szakítottatok, és inkább csak töröld ki mindenhonnan az ismerőseid közül. Az, hogy az exet figyeled az interneten, csak egy rossz szokás, ugyanúgy kell kezelni, mint minden mást, amiről le akarsz szokni. Mintha le akarnád tenni a cigit. Ne is nézz rá a profiljára, próbáld ki egy napig, hogy a közelébe sem mész online. Egyre könnyebb dolgod lesz, ahogy telnek a napok, és felszabadul egy nagy halom energiád.

Ebben a helyzetben nem az a megoldás, hogy te is beleugrasz egy akármilyen új kapcsolatba, csak hogy megmutasd neki, milyen boldog vagy nélküle. Inkább előbb kerülj egyenesbe magaddal, és a legrosszabb pillanataidban sorolj fel minden indokot, hogy miért nem illettetek össze. Tudatosítsd magadban, hogy ez volt a legjobb döntés, hogy nem együtt folytattátok az utatokat, és inkább koncentrálj arra, hogyan tudnád élvezni az életet nélküle.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top