nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Harmadszor lesz magyar állampolgár egy 99 éves asszony

Harmadszor lesz magyar állampolgár egy 99 éves asszony

A történelem furcsa fintora, hogy harmadjára lehet magyar állampolgár egy 99 éves székely asszony, aki a napokban igényelte meg magyar állampolgárságát a baróti konzuli kiszálláson.
Avatar
MTI/NLCafé
f Ajánlom

Kolumbán Julianna 1918. február 26-án született, a trianoni döntés után veszítette el először magyar állampolgárságát, majd 1940-ben visszakapta, 1945-ben pedig újra elvesztette. A konzuli kiszálláson elmondta: régóta készül a magyar állampolgárság igénylésére, unokái Magyarországon élnek, miattuk kérte.

“Nem baj, ha öreg is vagyok, de legyek még egyszer magyar állampolgár. Azt tanácsolom, legyünk minél többen honpolgárok” – tette hozzá. A századik életévében lévő Julianna néni jó egészségnek örvend, mint mondta, még kimegy a mezőre is dolgozni, gyönyörű veteményessel büszkélkedik.

A 83 erdővidéki, állampolgárságot igénylő székely között ott van a bardóci 93 éves Tókos Géza is, aki hajdanán még magyar katonaként is szolgált. Most azért igényelte a magyar állampolgárságot, mert mindig is magyarnak érezte magát, és régóta vágyott erre.

A különböző kistérségek számára szervezett konzuli napokon előzetes egyeztetés alapján magyar állampolgársági kérelem leadását, anyakönyvi kivonatok átvételét, születés, házasság, elhalálozás, válás bejelentését, útlevél igénylését lehet elintézni.

Megosztás Facebookon