Család

Ne égesd le magad!

Nyár van, vége a sulinak, indulnak a szabadságolások. Ilyenkor nem tudunk, és nem is akarunk ellenállni a csodás napsütésnek, a hűsítő haboknak. Szóval, ha nyár, akkor irány a strand.
Ne égesd le magad!

Az elmúlt években sikerült elérni, hogy tudatosabban induljunk el a vízparti pihenésre. Felkészültebbek vagyunk, és néhány alapszabályt is megtanultunk, de azért van, amit nem árt újra és újra elismételni!

  1. Délelőtt 11 és délután 15 óra között ne menj a tűző napra. Ilyenkor annyira perzsel a nap, hogy a legjobb védelem mellett is könnyen leéghetsz.
  2. Használj magas faktorszámú naptejet, egész nap. Fontos, hogy a fényvédő faktor azt jelzi, hogy az adott faktorszámú naptejjel mennyi idővel hosszabban tartózkodhatsz a napon, anélkül, hogy leégnél. Védd a bőröd, így fürdés után mindig kend be magad újra.
  3. Ne feledd, hogy nem egyforma a bőrünk. Ha világos bőrű vagy, akár 3 perc alatt is leéghetsz, és egy magas faktorszámú naptejjel is csak 15-20 percig véded a bőröd. Szóval járj utána, hogy a te bőrödnek milyen a védelmi rendszere, és ez alapján tölts időd a napon.
  4. Ne feledd, nemcsak a strandon éghetsz le, hanem akár az úton a strand felé is. Kend be magad még otthon, és útközben legyen rajtad lenge ruha és jó nagy karimájú kalap. Ezzel nemcsak megvéded magad az erős naptól, de még hódítani is tudsz. A pasik imádják a kicsit sejtelmes dolgokat, így ahogy elsétálsz a strandig, lehet, akad majd néhány hódolód.
  5. Ha gyerekkel indulsz a strandra, a homokozó készlet mellé csomagolj be egy kalapot, egy vékony inget, vagy pólót, mert a homokban játszadozva is könnyen leéghet a kis bőre. A legmagasabb faktorszámú naptej is elengedhetetlen.
  6. A leégést nem érzed azonnal. Általában 24 óra elteltével lesz az “igazi”. Bőrpír, súlyosabb esetben hólyagok, fájdalom és hidegrázás jelzi, ha “túltolod” a napozást.
    Ne égesd le magad!
  7. Mindig legyen nálad Panthenol. Akármennyire is elővigyázatos vagy, a napégést néha nem sikerül elkerülni. Ezért is érdemes előrelátónak lenni, és gondoskodni arról, hogy a házi vagy úti patikánkban legyen Panthenol spray. A Panthenol spray segít, hogy a napégést egyszerűen és gyorsan kezeld.Segíti a bőr regenerálódását, hatóanyaga, a dexpanthenol pedig képes a sérült bőr megnövekedett pantoténsav-igényét pótolni.

Bőröd így gyorsan szép és egészséges lehet újra!

Panthenol külsőleges spray

Vény nélkül kapható gyógyszer. Hatóanyag: dexpanthenol. PAN-KN-HU-1706-02 Lezárás dátuma: 2017.06.20.

 ——————————————————————————————————————————-

 

 

A kockázatok és mellékhatások tekintetében
olvassa el a betegtájékoztatót,
vagy kérdezze meg kezelőorvosát,
gyógyszerészét!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top