Család

Ha nem is csodaszer…de mindig számíthatunk rá

Egészen kicsi voltam még, amikor grillezésnél segíteni akartam apunak, de megégettem a kezem. Emlékszem, anya nem pánikolt, csak hozta a Panthenolt, ráfújta a könnyed, finom habot a kezemre, és már el is múlt.
Ha nem is csodaszer….

Nálam, azóta is alaptartozék a házi patikában. Mert számomra a Panthenol az igazi megbízható segítség horzsolásra, sérülésre, forrázásra, sebre, napégésre…
Mára már saját gyerekeim vannak, és őket is megtanítottam arra, hogy egy kis Panthenol mennyit számít, ha elesett a bringával és lehorzsolta a térdét, ha túl forró volt a teavíz, és rálöttyent a kezére, vagy ha éppen túl sokáig készítette a csepegtetős homokvárat a vízparton. A kézre álló kis flakon mindig ott van a táskámba, és igazi elsősegélyt nyújt a bőrünknek.

Ilyenkor a nyári időszakban még nagyobb szükségünk van a Panthenol erejére.Számtalanszor előfordul, hogy gyalogolunk, vagy bringázunk a városban, és nem elég alaposan készülünk fel perzselő napsütésre. Ilyenkor otthon nem is várom meg a tüneteket, hanem azonnal leápolom a lepirult bőrt, és már rendben is van.

Na és akkor itt van a strand időszak. Hiába vagyunk elővigyázatosak, hiába kenjük be a bőrünket, azért bizony így is előfordul, hogy nem elég alaposan, vagy nem jó a faktorszámmal, vagy éppen csak túl erős a nap, ahhoz, hogy strandoljunk.

A kislányomat a legnehezebb megóvni az erős napsugárzástól. Bekenem a bőrét naptejjel, de mire a végére érek, ő már a vízben van. Majd kiszalad, tudom újra kellene kenni, de mire a kis pofiját bekentem, már megint a habokban pancsol. Aztán várat épít a parton, de amíg nincs készen, nem hagyja abba, így többször is be kell kenni, mert egyébként biztosan leégne. Ilyenkor még a tudat is jó, hogy ha baj lenne, a Panthenol ott lapul a kis lapát és homokozóvödör mellett a táskában.

Ha nem is csodaszer….

 

Én a Panthenolban bízok… itt a nyár, próbáld ki te is!

Panthenol külsőleges spray

Vény nélkül kapható gyógyszer. Hatóanyag: dexpanthenol. PAN-KN-HU-1706-02 Lezárás dátuma: 2017.06.20.

 ——————————————————————————————————————————-

A kockázatok és mellékhatások tekintetében
olvassa el a betegtájékoztatót,
vagy kérdezze meg kezelőorvosát,
gyógyszerészét!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top