Család

Megalázták a Down-szindrómás kisfiút az uszodában, nyílt levelet írt az édesanyja

"Kedves szülők, kérlek, tanítsátok elfogadásra a gyerekeiteket. Hogy tudják, a speciális nevelési igényű gyerekek pontosan arra vágynak, mint ők: hogy szeressék őket."

A kétgyermekes amerikai anyuka, Kristen Rumphol az után döntött úgy, hogy billentyűzetet ragad, és minden speciális nevelési igényű gyerek nevében levelet ír a szülőknek, hogy 11 éves, Down-szindrómás kisfiát csúnyán megalázták a családi nyaralás alatt.

Mint kiderült, a 11 éves Brandont, aki édesanyja elmondása szerint még mindig picit nehezen érthetően beszél, szó szerint elzavarták a medencéből, pedig semmi mást nem szeretett volna, csak a többiekkel játszani. “A többi gyereket valószínűleg megijesztette, hogy Brandon nehezen beszél, pedig nem akart ő semmi rosszat, csak pancsolni egy kicsit a medencében.

Mielőtt bárki azt hinné, egyáltalán nem gondolom, hogy a világon minden gyereknek csak az én fiammal kellene játszania” – írja őszinte posztjában Rumphol, aki ettől függetlenül fontosnak tartja, hogy a szülők igenis felkészítsék a gyerekeiket arra, hogy nem mindenki olyan, mint ők. “Mi Brandonba nem azt sulykoljuk, hogy ő fogyatékos. Arra tanítjuk, hogy mások az erősségei, mint a többi gyereknek.

A nyaralás alatt Kristennek az is feltűnt, hogy a többi gyerek elkerülte a kisfiát. Szerinte ez is azt jelzi, hogy a gyerekekből hiányzik az elfogadás. “Szerintem fontos, hogy ne ignoráljuk egymást, hanem nyitott szívvel forduljunk egymás felé” – írta az anyuka, akinek posztját néhány nap alatt 13 ezren osztották meg.

Olvass még többet a Down-szindrómáról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top