Család

Elvesztheti otthonát a három éve kómában fekvő nő

Segítséget kér az édesanya, aki már három éve ápolja 37 éves, éber kómában fekvő lányát a lakásukban. Nem tudják fizetni a számlákat, így ha nem történik valami, hamarosan elveszthetik az otthonukat.

Kistaj Éva 2014 óta ápolja lányát, a 37 éves Katalint otthonukban, miután Katalin ennyi ideje éber kómában fekszik. Kistaj Éva felidézi a Blikknek, hogy lánya boldog kétgyermekes családanyaként élte a mindennapokat, de 2014-től kezdve Katalin egyre többször panaszkodott fejfájásra, mígnem egy jóindulatú agydaganatot állapítottak meg nála. Ezt követően a nőt megműtötték, azonban ennek következményeként a szervezetét egy kórházi baktérium támadta meg, 2014. március 7-én pedig kómába esett.

Kistaj Éva elmondása szerint Katalin mellől azóta nem lehet elmozdulni, a kómában fekvő beteg 24 órás felügyeletet kíván. Gondjaikat tovább súlyosbítja, hogy adósságba keveredtek, a megörökölt kis lakótelepi lakás rezsijét nem tudják fizetni, közel félmillió forintnyi elmaradásuk van, amelyre most részletfizetést kérvényezett az anya.

“Ha nem tudom fizetni, akkor az egész ház vízellátását korlátozhatják” – mondja. Az édesanya Facebookon is próbál segítséget kérni SOS Varga Katalin néven létrehozott csoportjában, ahol így fogalmaz: 

Ami még nagyobb gond, hogy nincs vízóránk, és a társasház vízórájára vagyunk kötve. Jött a felszólítás, ha nem fizetem be, az egész közösség víz nélkül marad. Matematikailag lehetetlen a 107 ezer Ft-ból befizetni a végrehajtást, ami havi 44000 Ft és a vizet, amire most 60 ezret. És a megélhetés meg a többi rezsi még nincs is benn.
Ismét műtétekre kellene mennünk. Akinek van gyereke, sejti mit érzek. Kérlek benneteket, segítsetek, sok kicsi sokra megy!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top