Család

Az első 3 hónap teljesen kiesett – egy ötvenes, ikres apuka levele George Clooneynak

Kedden délelőtt megszülettek Amal és George Clooney ikergyermekei; Ella és Alexander. Ebből az alkalomból a büszke apuka olyasvalakitől kapott nyílt levelet, aki pontosan tudja, milyen érzés 50 fölött ikreket nevelni.

Miután az egész világot bejárta az örömhír, hogy az 56 éves George Clooney és felesége, a 39 éves Amal szülők lettek, Jeff Jackson úgy döntött, billentyűzetet ragad. A népszerű amerikai blogger, aki három apasággal kapcsolatos könyvet jegyez, maga is 50 fölött lett ikres apuka, és úgy döntött, Ella és Alexander születésnapja a legtökéletesebb alkalom arra, hogy ellássa néhány jó tanáccsal az újdonsült apukát, akinek a szülés után most néhány nap regenerálódásra van szüksége. Legalábbis a szóvivője szerint.

A Clooney-nak címzett nyílt levélből egyébként kiderült, Jeff soha nem gondolta volna, hogy az ötödik ikszen túl születnek majd gyermekei. Sőt! Elmondása szerint sokáig azt sem hitte volna, hogy valaha apa lesz.

Nem bántam meg, hogy megszülettek a fiaim. Az anyukájukkal együtt ők jelentik a boldogságot az életemben. Sajnálom, hogy nem vagyok fiatalabb, energikusabb. Hogy megmutathassam nekik, milyen gyorsan futok, vagy hogy milyen messzire dobom a labdát” – írja Jeff, aki biztos benne, így, túl az ötvenen is rengeteg dolgot tud majd tanítani gyermekeinek.

Az első év

“Oké, arra már most készülj fel, hogy az első három hónap teljesen ki fog esni. Alig alszotok, keveset esztek, és a tisztálkodásra is csak annyi időt szántok majd, amennyit tényleg muszáj. Minden a gyerekekről fog szólni. Csak ők lesznek, minden más túlélő üzemmód. Utólag belegondolva fogalmam sincs, hogy éltük túl anyával.”

Jeff arra buzdítja Clooney-t, hogy feleségével még csak véletlenül se feszüljenek rá a gyereknevelésre. “Mindig legyen mindenből otthon. Merjetek kipróbálni új dolgokat. Vigyázzatok magatokra, és ne akadjatok fenn apróságokon. … És még egy fontos dolog: aludj, amikor ők alszanak” – írja Jeff, aki szerint az újszülött ikrekről való gondoskodás a gyereknevelés könnyebbik része.

Amikor a banda elkezd mászni és beszélni, nos, onnantól kezdve elfelejtheted, hogy valaha normális életed lesz majd. Szóval élvezd ki ezt a néhány békés hónapot” – írja Jeff, akinek iker fiai 11 hónapos korukban aludták át először az éjszakát. A blogger ezeken túlmenően arra is biztatja Clooney-t, hogy már most állítson össze egy csapatot, akikre rábízhatja majd a kicsiket, ha ő vagy felesége véletlenül nem ér rá.

A nyílt levél szerzője, Jeff Jackson és gyermekei
A nyílt levél szerzője, Jeff Jackson és gyermekei

Vannak statisztikák, amik nem igazán tüntetik fel jó színben az idősebb apukákat. De ne törődj ezekkel. A gyerekeket aligha fogja érdekelni, hány éves vagy” – írta a büszke apuka, majd hozzátette, Clooney-t élete legszebb pillanatai várják a gyermekei karjában.

Olvass még többet George Clooney-ról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top