Család

Itt vannak a részletek a diákhitel elengedéséről!

Jelentős engedményeket tesz a kormány a diákhitelt illetően azoknál a nőknél, akik gyereket vállalnak. Egy gyereknél még csak felfüggesztik a hitel törlesztését, háromnál viszont az egészet el is engedik.

Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár részletezte, hogyan ösztönözné az állam a fiatalokat a gyerekvállalásra, családalapításra. Novák a Magyar Időknek azt mondta, hogy 2018. január elseje után annál, aki az első gyerekével várandós, a betöltött harmadik hónaptól a gyerek kétéves koráig felfüggesztik a diákhitel 1 és a diákhitel 2 a törlesztését is akár, a második gyerek esetében a tartozás felét elengedik el, míg a harmadik gyerek születésénél a teljes hitel megfizetése alól mentesül az édesanya. A kiváltásnak nincs életkori határa.

Ha bevállalsz három gyereket, elengedik a diákhiteled

Novák Katalin azt mondta, csaknem 116 ezer olyan fiatal nő van, aki jelenleg diákhitellel rendelkezik. A tanulmányi kölcsön egy részének vagy egészének elengedése jövőre 1,5 milliárd forintos kiadást jelenthet, az összeg már szerepel a költségvetési javaslatban.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top