Család

Elárverezik Kenderesi Tamás az olimpián használt melegítőjét

Leégett egy Tolna megyei család teljes háza, ezért Kenderesi Tamás úgy döntött, hogy árverésre bocsátja azt a melegítőjét, amelyet az olimpián is viselt, és a befolyó összeget a családnak ajánlja.

Egy tavaszi dzsúdómérkőzésen találkozott a Tolna megyei Vaskó Sándor és a tavalyi olimpián 200 méteres pillangón bronzérmet szerzett Kenderesi Tamás. Az apa a lányának szurkolt, Kenderesi pedig a 12 éves öccse miatt vett részt az eseményen. Vaskó éppen a fiatal úszóval beszélgetett, méltatta, amiért egy szalagszakadással is végigküzdötte az olimpiát, majd rögtön ezután jött a telefon, hogy ég a családi háza. A férfi összeszedte a családját, és rohant is haza, de mire Siklósról Decsre hazaértek, mindenük leégett, annyi ruhájuk maradt csupán, amiben aznap reggel elmentek otthonról.

A dzsúdószövetség segíteni akart a férfinek, és elkezdtek gyűjtést szervezni a családjának; ruhákat, bútorokat kaptak, és a csütörtöki sajtótájékoztatón kiderült, hogy Kenderesi is szeretne könnyíteni Vaskóék helyzetén. Ezért az olimpikon úgy döntött, hogy az olimpián használt szabadidőruháját online árverésre bocsátja, az összeget pedig majd a bajbajutott családnak továbbítja.

Egy bajbajutott családon segít Kenderesi Tamás olimpiai úszó

A jótékonysági licitre itt lehet kattintani, az árverés június 13-án 13 óráig tart. A honlapon azok is találnak információt, akik a melegítőre nem tartanak igényt, de segíteni szeretnének.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top