nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Nehéz munkájuk van a védőnőknek – videó

Nehéz munkájuk van a védőnőknek – videó

Most bepillantást enged a munkájába két védőnő, akik Pest megye szegény falvaiban keresik fel a kisgyermekes, zömmel cigány családokat. Az Abcúg videoriportja.
Avatar
Abcúg.hu - Papp Bojána
f Ajánlom

Az eredeti cikk az Abcúg.hu-n jelent meg. 

Nóra és Teri Tápiószelén védőnők, több száz gyermek sorsát kísérik figyelemmel évtizedek óta a körzetükben. A mai napig fejtörést okoz nekik, hogy melyik családot jelezzék, melyiket ne, hol a türelmi határ. “Aki kicsit piszkos, de szeretik, azt még nem jelezzük” – mondják. Tiszta szívből csinálják, mindig hallgatnak a megérzéseikre. Szerintük boldogtalan cigány gyerek nincs. Az első hat évben, amikor nem szembesítik őket azzal, hogy teljesíteni kell, nyitottak, őszinték, aztán megkapják az első pofonokat, és kisiklanak, még a tekintetük is megváltozik. Papp Bojána két körzeti védőnő munkáját követte két napon keresztül. Mivel és kikkel találkozik ma egy védőnő vidéken?

Munkában a tápiószelei védőnők:

 

Civil Díj 2019 Bakonyi csillagászok, szívószál-mentesítés, női kőművesek, kórházakban tanító tinik, focisták a gyerekekért, vonatot előző csiga… neked melyik a legszimpatikusabb civil akció? Ki a legjobb azok közül, akik végre tesznek másokért és egy élhetőbb világért? Te melyik szervezetnek adnád a közönségdíjat?


Szavazok!

Megosztás Facebookon