Család

7 milliót csalt ki két nő a győri nyugdíjastól

Több mint 7 millió forintot csalt ki két nő egy nyugdíjas győri férfitól egészen meghökkentő ürügyekkel. Krimibe illő eset.

A 27 és a 43 éves nők vízvezeték-szerelési munkák kapcsán ismerkedtek meg az idős férfival. Gyorsan elnyerték a bizalmát azt követően, hogy egyikük 20 ezer forintot kért kölcsön, majd vissza is fizette a férfinek.

Később aztán mindenféle egyéb ürüggyel csaltak ki pénzt a nyugdíjas férfitól. Az idősebb nő előbb a fiatalabb születésnapi rendezvényére kért és kapott 120 ezer forintot. Mutatott egy állítása szerint több milliót érő ezüstgyűrűt, amiről azt mondta az idős úrnak, Szlovákiában adja el. Másnap a trükkös csalók telefonon felhívták a férfit, hogy Szlovákiában “elkapták” az idősebb nőt, akinek 1400 eurót kell fizetnie a büntetésre és 240.000 forintot az ügyvédi költségekre. A férfi minden további nélkül átadta a pénzt.

A csalássorozat itt még nem állt meg, további pénzeket kértek a győri nyugdíjastól. Hol arra hivatkozva, hogy Isztambulban aranyat akarnak venni, hol pedig arra, hogy Lengyelországban, Svédországban, Törökországban róttak ki rájuk büntetéseket, de útiköltségre és ékszerek kiváltására is kértek tőle pénzt. Persze, egyetlen esetben sem volt igaz, amit állítottak.

A két nő hazugságaival forintban és valutában összesen 7.070.813 forintnak megfelelő összeget csalt ki az idős férfitől. A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség a két nőt jelentős kárt okozó, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja.

Több mint 7 milliót csaltak ki a győri nyugdíjastól
Több mint 7 milliót csaltak ki a győri nyugdíjastól

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top