Család

Cuki cebui malacok születtek a budapesti állatkertben

Ismét kismalacokkal örvendeztette meg a Fővárosi Állat- és Növénykert gondozóit a cebui disznópár, amik már harmadik almukat nevelik Budapesten.

Újra önfeledten hancúrozó, vidáman szaladgáló csíkos kismalacokat láthatunk a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A két apró cebui malac április 27-én látta meg a napvilágot. Azt még nem sikerült kifigyelni a gondozóknak sem, hogy a malacok milyen neműek, de az elmúlt három hétben meglehetősen sokat fejlődtek.

Forrás: zoobudapest.com
Forrás: zoobudapest.com

A cebui malac a Fülöp-szigeteken őshonos, kritikusan veszélyeztetett trópusi sertésfaj, a budapesti állatkert 2015-ben kezdett foglalkozni a malacokkal és már az első évben sikeresen szaporította őket. Így történt ez 2016-ban és szerencsére idén is.

Forrás: zoobudapest.com
Forrás: zoobudapest.com

A koca, a négy és fél éves Buana – akit a gondozók csak sokszor csak Pitypangnak becéznek – a Rotterdami Királyi Állatkertből érkezett. A Bulan nevű, de a Fürge becenevet is viselő, négyesztendős kan pedig a Skót Királyi Állattani Társaság Edinburgh városában működő állatkertjéből került Budapestre – írja honlapján az állatkert.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top