Család

Ötvenkilós cukiság született Nyíregyházán – fotó

Alig egy hete, hogy világra jött a Nyíregyházi Állatpark legnagyobb újszülöttje. Már a látogatók is megpillanthatják, ahogy a kifutóban anyja mögött bóklászik a legifjabb amerikai bölény.

Nem szűnik a baby-boom a Nyíregyházi Állatparkban, most amerikai bölényborjú született az észak-magyarországi állatkertben. Az egyhetes kis bölényt már a látogatók is megnézhetik az Észak-Amerika élővilágát bemutató kifutórendszerben.

Igen mozgalmas hónapokon vannak túl a Nyíregyházi Állatparkban, ahol tavasz óta folyamatosan születnek az aranyosabbnál aranyosabb állatok. A sort még tavaly szeptemberben a fehér oroszlánkölyök kezdte, amely a Kókusz nevet kapta a közönségtől, majd március végén három kistestvére is született. A kisoroszlánokat kiskenguru követte, aztán pedig egy ennivaló kis zászlósfarkú gereza született.

Április elején az állatkert legcukibb kis sülje látta meg a napvilágot, rá pár napra pedig ötös ikreket hozott világra a park egyik muflonmamája. Három napra rá megszületett a világ állatkertjeiben is ritkaságnak számító kis takinborjú, majd az újszülött törpevízilótól olvadtak le a szerkesztőség szerverei.

A májusban született fehér tevecsikóra talán többen emlékeznek, akárcsak az anyja hátán lovagló kis sörényes hangyászra vagy az óvodába járó jávorszarvasgidákra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top