Család

Ezek a szülők megmutatják, mi az igaz szerelem

Van abban valami szívbemarkolóan szép, amikor szemtanúi lehetünk szüleink vagy nagyszüleink egy-egy meghitt, szeretetteljes pillanatának. A most következő szülők csodaszép példával mutatták meg gyerekeiknek, milyen az igaz szerelem.

Emlékszem, kislányként sokszor forgattam a szemem, amikor szombaton a Wurlitzer című rádiós kívánságműsorban B. Tóth László gyakran apám sorait olvasta fel. “Drága Szerelmem, boldog születésnapot kívánok neked szívem minden dobbanásával. Férjed, Tibor” – hangzott a szöveg az éppen aktuális jeles naphoz igazítva. Sokszor küldött apu dalt anyunak, és rengetegszer hozott neki virágot. Csak úgy. Hogy mosolyt csaljon az arcára. Apróságoknak tűnő gesztusok, de igazából ezek a legfontosabbak. Az igaz szerelem ragyogó kis mementói. Éppen úgy, mint a most következő párok meghitt pillanatai, amikkel elvarázsolták a gyerekeiket.

“Apukám az elmúlt húsz évben minden Valentin-napra írt egy verset anyunak. Idén mind a húszból idézett neki egy sort.”

“Beugrottunk anyuval a boltba pár apróságért, és pont belefutottunk apuba, aki épp virágot vet neki.”

“Annyira hiányzik anyunak apu, hogy a képével bújt ágyba. Pedig csak 9 órája váltak el egymástól.”

“Anyut nemrég műtötték mellrákkal. Apu pedig ma vett neki egy gyűrűt, és újra megkérte a kezét. Sírok.”

“Anya megtartotta azt a cetlit, amin apa odacsúsztatta neki a számát 1986-ban.”

“Anyunak steril szobában kell maradnia, amíg tart a sugárkezelése, ezért apukám tett egy asztalt meg egy széket az ajtajához, és bekuckózott ott, hogy legyen társasága. Zokogok.”

“Nagyszüleim fotógépes képei. Több mint negyven évvel ezelőtt és ma.”

“A szüleim nem akarták elszalasztani a meccsemet, ami pont a huszadik házassági évfordulójuk napján volt, úgyhogy apu gyertyafényes vacsorával lepte meg anyut a pálya szélén. Annyira cukik!”

“13 évesen kezdtek randizni. 18 évesen összeházasodtak. Ma ünneplik az ötvenedik évfordulójukat. Imádom a nagyszüleimet.”

“A nagymamám pont kórházban volt az 57. évfordulójuk napján. A nagypapám egyszer csak megjelent a kórteremben öltönyben, kezében egy hatalmas csokor virággal.”

“A tesómmal meg akartuk tanítani a szüleinket úszni, és ők egész idő alatt ezt csinálták.”

 via

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top