Család

Szoptatós próbababákkal állnak ki a kismamák mellett

A közelmúltban gyakran előforduló, nyilvános szoptatással kapcsolatos esetek mellett áll ki egy kolumbiai bevásárlóközpont, ahol szoptatós próbababákat helyeztek ki.

Az elmúlt években több botrányos, nagy port kavaró eset is történt világszerte, ami arról szólt, hogy kismamákat nyilvános megaláztak a közösségi terekben való szoptatás miatt, esetleg meg is tiltották nekik, hogy kisbabájukat táplálják. Ez ellen lép most fel egy kolumbiai bevásárlóközpont, a Centro Mayor, ahol több üzletben is kigombolt felsőjű, szoptatós anyukákat mintázó bábukat helyeztek el a megszoktt próbababák közé.

Szoptatós próbababákkal állnak ki a kismamák mellett
Szoptatós próbababákkal állnak ki a kismamák mellett

Az ötlet a szoptatás társadalmi elfogadásáért és a nyilvános táplálás szabadságáért küzdő Amigos de la Lactancia (A szoptatás barátai) egyesület fejéből pattant ki, és bár egyesek számára nem tűnik nagy dolognak, mégis nagyon fontos lépés a kismamák számára, akik a közeljövőben remélhetőleg szégyenérzet nélkül, szabadon szoptathatnak nyilvánosan is.

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top