Család

Olasz házaspár világraszóló diadala

Az olasz hegymászó házaspár olyan világraszóló diadalt ért el, amit előttük még soha senki.

Felért csütörtökön az Annapurna csúcsára Romano Benet és Nives Meroi, a két olasz hegymászó az első házaspár, akik megmászták a világ mind a tizennégy 8 ezer méternél magasabb hegycsúcsát.

Az 55 éves hegymászó házaspár nepáli idő szerint pénteken reggel 9-kor ért fel az Annapurna 8091 méter magas csúcsára. A hegyet  csakúgy, mint a másik tizenhármat  oxigénpalack és teherhordók segítsége nélkül mászták meg. A csúcstámadást 7200 méterről indították, az úgynevezett francia úton; az útvonal az ötvenes évek francia expedíciójáról kapta a nevét.

A 8611 méter magas pakisztáni K2 mellett az Annapurnát tartják a legnehezebben megmászhatónak és a legveszélyesebbnek a 8 ezresek között. Utánuk harmadikként a világ legmagasabb hegye, a 8848 méteres Mount Everest következik.

Romano Benet és felesége előtt korábban 34 hegymászó hajtotta végre a különleges bravúrt, de közülük csak nagyjából a fele mászott fel a csúcsokra oxigénpalack és segítség nélkül.

Az olasz házaspár világraszóló diadala

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top