Család

Ugyanabban a kórházban lett ápolónő, ahol anyukája és nagymamája

A 31 éves Christina öt éve azon a michigani újszülöttosztályon dolgozik, ahol anyukája és nagymamája is.

Sosem felejtem el az első munkanapomat. Egész végig az járt a fejemben, hogy ez az egész teljesen hihetetlen” – mesélte az ABC News amerikai hírcsatornának Christina, aki miután feladta zenei karrierjét, úgy döntött, ápolónő lesz. 2012-ben kezdett a michigani Spectrum Health kórház  szülészeti és nőgyógyászati osztályán. Ott, ahol édesanyja is dolgozik, és ahol nagymamája is dolgozott 1949-től 1991-ig.

Ugyanabban a kórházban lett ápolónő, ahol anyukája és nagymamája

A nagyim itt dolgozott. Az anyukám is. És most én is. Fantasztikus belegondolni, hogy mi hárman immár 83 éve dolgozunk a kórházba érkező kismamákért és gyermekeikért” – mondta Christina, majd hozzátette, nem egy olyan beteg van, akinél ő volt benn a szüléskor, és akiről napközben édesanyja gondoskodik.

Ugyanabban a kórházban lett ápolónő, ahol anyukája és nagymamája

Christina ugyanis az éjszakai műszakban dolgozik, hogy aztán napközben együtt lehessen két kicsi gyermekével. “Anyukám annak idején pontosan ugyanezt csinálta, csak ő a nagyival dolgozott váltásban.” Annie Evans, aki Christina főnöke a kórházban elmondta, anya-lánya párosokat viszonylag gyakran találni a kórházakban, de olyanról, hogy három generáció dolgozzon ugyanazon a szakterületen, ráadásul ugyanabban a kórházban, még nem hallott.

Olvass még többet az ápolónőkről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top